Detta recept på vegetarisk lasagne är min personliga favorit inom allt vegetariskt. En mycket god rätt till alla vegatarianer, dessutom ett mycket nyttigt recept.

Cirka 4-5 portioner.

Tillagning av vegetarisk lasagne

* Skär morötterna och zucchinin i halvmånar. Hacka löken, vitlöken och chili.
* Bry löken med olja tillsammans med morötter, tomaterna, zucchinin och alla kryddor utom basilika.
* Låt puttra i cirk 10 minuter och lägg sedan i basilikan.
* Smulta sönder fetaosten och krama ur spenaten och börja med att lägga på lasagneplattorna.
* Bygg i denna ordning: sås, lasagneplattor, sås, hälften av fetaosten och spenaten, lasagneplattor, sås, andra halvan av spenat och fetaost, lasagneplattor, sås och sedan den rivna osten.
* Grädda i cirka 30 minuter på 220-230°.
* För extra smak, servera med citronklyftor.

Ingredienser till vegetarisk lasagne

2 st morötter
2 st zucchini
2 st gula lökar
0.5 tsk stark krydda (chilipeppar?)
1 msk olja
2 st vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl creme fraiche
2 tsk salt
0.5 tsk socker
2 tsk svartpeppar
4-5 basilikablad

250 gram frysen spenat
200 g fetaost
10 lasagneplattor
100 gram riven ost