Ett recept på lasagne med broccoli. Perfekt för alla broccoli- och lasagneälskare, definitivt!

Tillagning av lasagne med broccoli

Koka lasagne plattorna om dem inte är förkokta. Anvisning finns på förpackningen.
Strimla upp champinjonerna och broccolin i småbitar.
Bryn champinjonerna i måttligt med fett och salta sedan.
Fräs samman fett och mjöl till såsen.
Häll partvis i under omrörning med mjölken, tillsätt sedan riven ost och lite peppar.
För mer smak, krydda med muskot, timjan och oregano.
Smörj en ungssäker form med hälften av keson.
Lägg sedan i lager med champinjoner och lasagneplattorna, broccoli och keso.
Häll över ostsåsen och sätt in i ugnen.

Ugnstemperatur: 225 grader.
Tid att gräddas: förkokta lasagneplattor 30 minuter, annars 15 minuter.
Cirka 4 portioner.

Ingredienser till lasagne med broccoli

9 lasagneplattor
200 g färska champinjoner
eller 1 kvartsburk champinjoner
1 paket (ca 250 g) djupfryst broccoli
1/2 tsk salt
1 1/2 msk smör el margarin
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1- 1 1/2 dl riven ost
1/2 salt
1 kryddmått vitpeppar, eller oregano, timjan, riven muskot
500 g keso