Lasagne bolognese med bechamelsås – en av de godaste lasagnerna jag ätit, och då har jag prövat på en hel del.

Tillagning av lasagne bolognese

Skär upp sidfläsket och champinjonerna och finhacka löken.
Bry köttet i en panna med lite smör och lägg i tomatpurén.
Lägg allt i en tjockbottnad gryta och häll passerad tomat.
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt puttra 30-40 minuter.
Ta en djup ugnsform och lägg ett lager lasangeplattor i botten, sedan sås, riven ost och köttfärs.
När alla plattor är slut, avsluta med ett lager av bechamelsås, ost och köttfärsås.

Sås

Värm upp gräddmjölk. Smält smör och  i med mjölet.
Rör om med en visp så att mjölet löses upp i smöret. Ta hälften av gräddmjölken och vispa runt lite lätt.
Häll i resten och vispa om, låt sedan sjuda på låg värme i cirka 5 till 10 minuter.
Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.

Ingredienser till lasagne bolognese

100 gram champinjoner
1 dl tomatpure
1 burk passerade tomater (500 gram~)
500 gram köttfärs
100 gram rökt sidfläsk
3-4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
2 msk smör
10 lasagneplattor
100 gram riven prästost
Salt
Svartpeppar
Basilika

Bechamelsås

6-8 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 gram smör
1 dl vetemjöl
Riven muskotnöt
Peppar
Salt