Lasagne bolognese med bechamelsås – en av de godaste lasagnerna jag ätit, och då har jag prövat på en hel del.
Tillagning av lasagne bolognese
Skär upp sidfläsket och champinjonerna och finhacka löken.
Bry köttet i en panna med lite smör och lägg i tomatpurén.
Lägg allt i en tjockbottnad gryta och häll passerad tomat.
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt puttra 30-40 minuter.
Ta en djup ugnsform och lägg ett lager lasangeplattor i botten, sedan sås, riven ost och köttfärs.
När alla plattor är slut, avsluta med ett lager av bechamelsås, ost och köttfärsås.
Sås
Värm upp gräddmjölk. Smält smör och i med mjölet.
Rör om med en visp så att mjölet löses upp i smöret. Ta hälften av gräddmjölken och vispa runt lite lätt.
Häll i resten och vispa om, låt sedan sjuda på låg värme i cirka 5 till 10 minuter.
Smaka av med muskotnöt, salt och peppar.
Ingredienser till lasagne bolognese
100 gram champinjoner
1 dl tomatpure
1 burk passerade tomater (500 gram~)
500 gram köttfärs
100 gram rökt sidfläsk
3-4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
2 msk smör
10 lasagneplattor
100 gram riven prästost
Salt
Svartpeppar
Basilika
Bechamelsås
6-8 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 gram smör
1 dl vetemjöl
Riven muskotnöt
Peppar
Salt
Mmmmm!!!! Jag älskar bechamel lasagne.
Vill man vara tjock så kan man ta röd mjölk. :)))
Vilket recept på lasagne.. synd att jag är vegetarian.. bechamelsås älskar jag
Bechamelsås är så attans gott…
Det är ju jättelätt att göra lasagne vegetarisk, finns ju färs av quorn, soja osv. Det finns alternativ till annat kött, som skinka/sidfläsk och liknande också.