Ett supergott recept på lasagne med bacon och spenat. Baconlasagne.
Om du inte är ett stort fan av spenat så kan du bara utesluta den ingrediensen.

Tillagning av baconlasagne

Cirka 4 portioner. Gratineras i ugnen i 30-35 minuter.

Börja med att sätta på ugnen på 200°.
skär baconet i småbitar och stek lite snabbt i en gryta i fem minuter.
Skala och hacka löken och vitlöken och blanda ner i grytan, fräs sedan tills löken blivit lagom mjuk.
I med krossade tomater och låt stå och puttra några minuter.
Krydda med valfria kryddor, jag rekommenderar salt, peppar, chilipulver och timjan.
Sätt ifrån grytan och rör ner spenat och keso.
Varva med lasagneplattor i en smord gratängform. Varningen börjar med röra och slutar med röra, alltså: sås – lasagneplattor – sås – lasagneplattor – sås och så vidare.
Toppa med riven ost och skivade tomater.
In i ugnen.

Ingredienser till baconlasagne

2 paket bacon
2 st gula lökar
2 st burkar krossade omater
3 st vitlökar
1 burk keso (500 gram)
250 gram hackad och tinad spenat
3 st tomater
2 dl riven ost

Kryddor:
salt
svartpeppar
1-2 msk timjan
1-2 tsk chilipulver